Hem | Blogg | Det viktigaste du behöver veta om rädsla

 BLOGG

DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM RÄDSLA

VAD ÄR RÄDSLA?


Rädsla är ett ord vi använder för att beskriva vår känsla på något som verkar farligt. Vi tenderar att undvika situationer och saker vi fruktar. Saker eller situationer som får oss att känna osäkra och oroliga över något allvarligt som kan hända i FRAMTIDEN.


Spädbarn föds utan rädsla - bara hög känslighet för fallande (känsla av det okända) och höga ljud. Alla andra rädslor är inlärda genom erfarenheter när vi blir skadade, eller när vi får höra av en myndighet att vi kommer att blir skadade, eller när vi har sett någon annan har blivit skadat.


Rädsla är varken bra eller dåligt. Det är endast en reaktion för saker eller situationer vi har lärt oss att frukta. Och precis som allt annat går det inte bort av sig själv om vi inte gör något åt det.


Men vi kan lära oss att transformera, det vill säga omvandla våra rädslor till "positiva reaktioner" som till exempel känslor av förtroende, förståelse och acceptans. Vi kan träna oss att se rädsla som ett larm eller väckarklocka när vi behöver styrka och självförtroende för att kunna ta sig framåt i livet.


Låt inte rädslor, som bara existerar i ditt huvud, ta över ditt liv och leda till aggresivitet, misstänksamhet, ensamhet och ohälsa. Ta tag i dina rädslor och möt människor med kärlek och öppenhet. Det får dig att känna sig starkare, friskare och full av viljekraft (drivkraft) och energi.


HUR KAN DU TRÄNA OMVANDLA RÄDSLAN?


  • Var inte arg, frustrerad eller upprörd, utan var vänlig och stödjande mot sig själv när du blir rädd (det kräver självmedvetenhet för att utveckla självinsikt).
  • Visualisera alternativa och "positiva" bilder och försök att förstå att rädsla är en indikation på att du saknar kunskap.
  • Inse att du har allt inom dig och inte behöver någon eller något för att du ska vara OK.
  • Ta ett steg i taget och ge dig själv beröm och bekräftelse för att du tog det steget.
  • Inse att rädsla inte är ett problemet, utan att det är bara din uppfattning om ett problem.
  • Fokusera på vad du vill och övertyga dig att du kommer att dra nytta av oavsett vad som kommer att händer. Rädsla ger dig vägledning om vad du behöver för att ta nästa steg och nå bortom dina nuvarande gränser mot dina önskade resultat.
  • Utöva Dragon Qigonform och meditation från 5 Element Qigong som är väldigt kraftfull teknik som kan hjälpa att transformera rädsla till mod.


Särskild idag, under Covid19 pandemin, förstärks rädslor ännu mera av politiker och media världenöver och människor omedvetet "tränas" att blir rädda för närhet. Här förklarar forskare Joseph E. LeDoux hur vi lär oss att bli rädda.

Var inte rädd, möt dina medmänniskor med kärlek och öppenhet!

Meridia Holistisk Terapi
White Tiger Qigong
Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin

- Julius Lundberg -

Traditionell kinesisk medicin utövare, diplomerad massör, certifierad White Tiger Qigong instruktör.

Julius Lundberg

LIDER DU AV KRONISK RÄDSLA?


Lider du av kronisk rädsla och inte kan komma över det på egen hand, tveka inte att kontakta oss för konsultation och behandling.

NATURLIG & ICKE-INVASIV BEHANDLING AV TINNITUS

DAGS FÖR DETOX, AVGIFTA LEVERN

NYCKEL TILL HARMONI I HJÄRTAT

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.