Hem | Blogg | Immunsystem

 BLOGG

IMMUNSYSTEM

MEDFÖDD & ADAPTIV IMMUNSYSTEM


Förstår vi verkligen vårt immunsystem och hur vi kan stärka det? Tänk dig två immunsystem:

  • Immunsystem som vi ärver redan från födelsen.
  • Immunsystem som vi utvecklar genom anpassning.

 

Dessa två immunsystem är huvudaktörer som försvarar oss från virus som Covid-19 och läker oss vid behandling. Men hur kan vi stärka både det medfödda och det adaptiva immunsystemet för att förebygga Covid-19?

 

Traditionell kinesisk medicin kan vara en viktig aktör och komplement till västerländskt medicinskt synsätt på den pågående Covid-19 pandemin.

 

Traditionell kinesisk medicin anser att immunsystemets respons är baserat på organfunktioner. Det vill säga andningsorgan och matsmältningssystem som är energiskt anslutna till kroppens försvar - immunitet. Ju friskare och starkare organsystem och funktioner, desto starkare är vårt immunsystem och försvar mot externa patogener.


TVÅ FÖRSVARSLINJER


Det ärvda (medfödda) immunsystemet står för de två första försvarslinjerna. Ett energifält som kallas "Wei Qi" försvarets Qi som skyddar oss från externa patogener i näsa, hals, mun och hud. Denna försvarets Qi fält (naturlig barriär mot patogener) skapas av lungorna. Tårar, slem och saliv cirkuleras också av Wei Qi och fungerar som naturlig försvarsbarriär. Dessa kroppsvätskor produceras av andningsorganen och matsmältningssystemet (magsäcken och mjälte). Den andra försvarslinjen, som består av fagocyter (vita blodkroppar som förstör patogener) cirkuleras också av Wei Qi. Så länge det ärvda immunsystemet förblir starkt kan virus inte tränga sig igenom de första försvarslinjerna.

 

Om virus lyckas att tränga sig igenom de första försvarslinjerna och infektera kroppens celler kommer det adaptiva immunsystemet hantera viruset. Det adaptiva immunsystemet består av B- och T-celler som är beroende av benmärg, som är energetiskt kopplad till njurar. För starka antikroppar och T-cellsrespons ska njurarna fungera optimalt.


STÄRKA ORGANERNAS FUNKTION


Denna unika syn på immunologi ger ett helt annat perspektiv och tillvägagångssätt i kamp med virus som Covid-19. Eftersom traditionell kinesisk medicin har en helt annan förståelse för hur man kan effektivt stärka och förbättrar vårt immunsystem, kan den verkligen komplettera västerländsk medicin i kamp mot virus som Covid-19.

 

Traditionell kinesisk medicinskt perspektiv hjälper oss också att förstå varför vissa ovaccinerade individer kan förblir friska medans andra individer, vaccinerade som ovaccinerade, blir sjuka. Det medfödda och det adaptiva immunsystemets styrka kan bara baseras på vår egen kropp. Om funktionen hos alla de viktiga organen är skadad eller försvagad kommer oönskade besökare som virus påverka oss och vårt immunsystemet kommer att ha ett försenat eller för svagt svar.

 

Akupunktörer har länge vetat hur man kan förbättra vår naturliga immunitet och stärka hela organsystemet. Med hjälp av akupunktur, koppning, moxibustion, örter, specifika andningstekniker, meditation och medicinsk Qigong kan man avgifta och stärka våra organ samt förbättra dess funktioner och på så sätt direkt påverka både ärvt och adaptivt immunförsvar.

 

När de kortsiktiga effekterna av olika sprutor, så kallade vacciner, inte verkar fungera som utlovat, är det därför troligt att Covid-19 kommer att besvära oss ett bra tag framöver. Det kanske inte heller är möjligt för varje person att få flera sprutor på årsbasis. Så varför inte förlita sig på något mer kraftfullt och intelligent som vår kropps naturliga försvar? Traditionell kinesisk medicin på ett naturligt sätt stärker och förbättrar vårt naturliga immunsystem som kan försvara oss från alla möjliga virus som kommer vår väg.


Meridia Holistisk Terapi
White Tiger Qigong
Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin

- Julius Lundberg -

Traditionell kinesisk medicin utövare, diplomerad massör, certifierad White Tiger Qigong instruktör.

Julius Lundberg

SKAPA BALANS I LIVET


Traditionell kinesisk medicin är en beprövad naturmedicin som

ser människan som en enhet av kropp och själ.

NATURLIG & ICKE-INVASIV BEHANDLING AV TINNITUS

DAGS FÖR DETOX, AVGIFTA LEVERN

DET VIKTIGASTE DU BEHÖVER VETA OM RÄDSLA

EN SKATT DU ÄRVER

NYCKEL TILL HARMONI I HJÄRTAT

VÄLKOMNA VÅREN

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.