Hem | Blogg | Sen sommar

 BLOGG

SEN SOMMAR

TID FÖR SJÄLVOMSORG


Under sensommaren ger jorden ett sista tryck för att förlänga den passionerade, värmedrivna tillväxten som vi fått uppleva under de varma sommarmånaderna. I början kommer vi att känna energin som sedan kommer att sakta in när höstens förberedelser börjar.


Försök att tysta ditt sinne under dem närmaste veckorna. Njut av sommarens värme och observera hur naturen övergår till sensommar. Ge dig själv tid att ansluta till naturen genom att tillbringa mer tid utomhus. Ta en promenad på stranden, känn vinden i ansiktet och solen på huden. Andas djupt så att naturen kan förbereda dig för övergången.


Under augusti månaden övergår naturen från eldelement, som är styrt av hjärtat, till jordelement, som är styrt av mjälten och magsäcken. Sensommaren med dess värmebrytande eftermiddags åskväder anses vara en av de fem stora säsongerna i öst, enligt teorin om de fem elementerna. Denna uråldriga teorin om förbindelser beskriver hur vi som energivarelser påverkas av många aspekter i naturen. Att allt liv - människa, växt, djur och allt annat i hela universum hänger ihop som helhet.


I augusti genomgår naturen sin sista utbrott innan skördetiden. Energin för denna säsong motsvarar det vårdande jordelementet. Därför de närmaste veckorna är en viktig tid för att ta hand om oss själva, ge sig själv omsorg och kärlek.


Om jordelementet har låg energi kan du uppleva illamående, maginfluensa, IBS, viktökning, blodsockerstörningar eller låg energi. Men om det är i harmoni med sensommarens energin kan ditt matsmältningssystem kännas mer balanserat än vanligt.


Precis som hela naturen förlitar sig på moder jord för näring, förlitar vi oss på vårt matsmältningssystem för emotionellt och fysiskt välbefinnande. Tänk bara på allt vi ber vår kropp att smälta - mat som vi äter, saker som vi ser eller hör och känslor som vi känner och upplever. Att hålla vår magens och mjältens energier i balans ger en grund för livslång hälsa.


Meridia Holistisk Terapi
White Tiger Qigong
Skandinaviska Förbundet Komplementärmedicin

- Julius Lundberg -

Traditionell kinesisk medicin utövare, diplomerad massör, certifierad White Tiger Qigong instruktör.

Julius Lundberg

SKAPA BALANS I LIVET


Traditionell kinesisk medicin är en beprövad naturmedicin som

ser människan som en enhet av kropp och själ.

NATURLIG & ICKE-INVASIV BEHANDLING AV TINNITUS

DAGS FÖR DETOX, AVGIFTA LEVERN

NATURLIG BEHANDLING AV TINNITUS

NYCKEL TILL HARMONI I HJÄRTAT

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.