Hem | Medicinsk qigong

LÄR DIG QIGONG

Medicinsk qigong har rörelser som är perfekt anpassade till fascians egenskaper. Dessa rörelser är långsamma, mjuka, harmoniska, breda och cirkulära, vilket gör att energin kan flöda fritt genom fascian, tona och stärka den så att den kan stödja alla kroppers funktioner.


Qigong

MEDICINSK QIGONG OCH FASCIA

Forskare Thomas Meyers upptäckte miofasiala meridianer "The Myofascial Meridians" som han beskriver i sin bandbrytande bok "Anatomy Trains". Enligt Meyers är fascia det biologiska tyget som håller oss samman, ett 3D-spindelnät av fibrösa, klibbiga och våta proteiner som håller ihop ungefär 70 biljoner celler som nynnar i relativ harmoni. Han är övertygat att det västerländska anatomiperspektivet för individuella muskler inte är sanna. Han tror inte att vi har 600 muskler, utan att vi faktiskt har en muskel med 600 fasciafickor. Detta bekräftar tron inom traditionell kinesisk medicin ​​att blockeringar i en meridian kan påverka hela meridiansystemet.


Både de fysiska, känslomässiga och mentala problem som vi lider av under hela livet påverkar fascian. Fascian är en energisk struktur som kan laddas upp genom specifika qigong övningar som stärker och håller den närd och flexibel. När fascian har låg energi blir den stel och spröd.


5 Element Qigong

PRIVATA LEKTIONER

5 ELEMENT QIGONG

En heltäckande rörlighetsträning som återställer dysfunktionella rörelsemönster, ökar rörlighet i muskler och leder, förbättrar koordination, balans och styrka, förhindrar skador och ökar den övergripande kvalitet i det dagliga livet.


FÖRDELAR

 • Atletisk prestanda.
 • Hälsosam åldrande.
 • Balanserade känslor.
 • Ökad självkännedom.
 • Ökad koncentrationsförmåga.
 • Minskad stress.
 • Smärtfri livsstil.

Pris: 750 kr / tim

Ba Tian Qigong

PRIVATA LEKTIONER

BA TIAN QIGONG

En uråldrig kinesisk träningsform som kombinerar meditation, enkla långsamma rörelser och medveten andning för att främja kroppens motståndskraft och läkning. Rörelserna genomförs stående i flytande och smidiga kombinationer i ett repetitivt mönster. Genom att kombinera de fysiska rörelserna med ett lugnt och djupt andningsmönster får du ett lugnare sinnestillstånd och en kropp och själ i balans.


FÖRDELAR

 • Minskad stress.
 • Balanserade känslor.
 • Mer energi.
 • Bättre sömn.

Pris: 750 kr / tim

GRUPPTRÄNING


SNAKE QIGONG


Snake Qigong är en frorm från 5 Element Qigong och hör till Jordelementet. Snake går väldigt djupt i kroppen och påverkar de djupa vävnader när den är utfört korrekt.


Snake ger en djup massage på mjälten, tunntarmen och tjorcktarmen. Den sträker ut fascian genom hela kroppen och förlänger de djupa vävnaderna.


Utmana dig med Snake Qigong den 29 juli kl 10.00

Gruppträningen sker utomhus. Platts meddelas efter anmälan har gjorts.Datum: 2023 07 29

Tid: 10.00 - 11.00

Pris: 200 kr.


BESVÄR BEHANDLAS MED QIGONG

Qigong har studerats som behandling i många populationer och för mängder olika tillstånd. Forskningen är mycket positiv. Qigong har många fördelar. Det kan hjälpa dig att hålla dig frisk och förbättra din livskvalitet. Det kan också hjälpa mot psykiska och emotionella problem, såväl som många kroniska sjukdomar.

EMOTIONELL INSTABILITET

Ökad känslomässig sårbarhet, ADHD och emotionell instabilitet med överväldigande, intensiva och okontrollerbara känslor så som överdrivet skratt, ilska, irritation, rädsla, sorg, oro och ångest.


VÄRK I AXLAR & BRÖSTRYGG

Strukturer runt skulderbladet, såsom muskler och leder kan ge ont i axlar, nacke och bröstrygg samt stråla ut i armen. Smärtan kan även vara lokal på skulderbladet.


BESVÄRLIG MAGE

Svullen buk, matsmältningsbesvär och magsmärtor.


MENSVÄRK

Menstruationssmärtor, oregelbunden menstruation, utebliven menstruation, premenstruella smärtor (PMS) och endometrios.


KONCENTRATION & FOKUS

Koncentrationssvårigheter kan visa sig på många olika sätt. Ett av de vanligaste är att det är svårt att filtrera bort uttryck och fokusera på en aktivitet. Ljud och ljus från omgivningen kan göra att det till exempel blir svårt att arbeta, studera, läsa eller lyssna. Det kan även handla om att negativa tankar och ångest gör att blir svårt att koncentrera sig på nuet.


SÖMNBESVÄR

Hög stressnivå vid läggdags, känner sig spänd i kroppen och kan inte gå ner i varv. Känner inre stress och kan inte slappna av.


LUMBAGO

Lumbago börjar ofta med svag, gradvis ökande värk och en känsla av trötthet. Akut ryggvärk som ryggskott kommer ofta plötsligt, till exempel i samband med ett lyft eller en sidovridning.


TRÖTTHET

Man har svårt att ta tag i saker, orken räcker bara kortare stunder och man behöver vila osedvanligt mycket efter en aktivitet. Man känner mental trötthet och utbrändhet.


HÖGT BLODTRYCK

Högt blodtryck kan bero på en njursjukdom och hormonrubbning som har orsakats av starka läkemedel eller hormonpreparat som p-piller.


RÖRELSEAPARATEN

Besvär i rörelseapparaten kan vara reumatism, stelhet, överrörlighet, krokig ryggrad, balansstörningar, svaghet i muskler eller ökade muskelspänningar. Syftet är att minska smärta och förbättra rörelseapparaten.PRISER FÖR QIGONG

Priser och tider för gruppträning kan variera. Vänligen se vad som står under gruppträningens evenemang. 


PRIVATA LEKTIONER

60 minuter

750 kr

KONTAKTFORMULÄR

Välkommen att kontakta mig med hjälp av kontaktformuläret. Jag svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


 
 
 
 
 
5 Element Qigong
Ba Tian Qigong
Privata lektioner (750kr)
Snake Qigong gruppträning 29 juli
 
 
Jag har läst godkännande av integritetsdeklaration, dataskyddsförordningen (GDPR) och godkänner hur mina uppgifter hanteras.
 
 

INVESTERA I MEDARBETARNAS HÄLSA

Att prioritera anställdas hälsa är att prioritera företagets utveckling. Jag erbjuder friskvård på jobbet i Torsås kommun och närliggande kommuner.

HITTA HIT


Jag finns på Motellvägen 1 i Söderåkra, i samma byggnad som Green Door Hotell. Entré bakom Vimas Träningscenter.

Söderåkra ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Söderåkra och kliva av på busshållplatsen Sophiagården vid Hälsocentral som ligger cirka 50 meter från mottagningen. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.