Hem | Våra tjänster | Behandlingar | Kinesisk medicin

KINESISK MEDICIN (TKM)

Traditionell kinesisk medicin (TKM) är en beprövad naturmedicin som hjälper till att skapa balans i livet. Modern västerländsk forskning visar att traditionell kinesisk medicin ger god effekt och många upptäcker att de kan få hjälp för problem som västerländsk medicin inte rår på.

Qigong

Det är en holistisk medicin som har utvecklats från observation och erfarenhet under de senaste tusen åren. Det ser människan som en enhet av kropp och själ som interagerar med och påverkas av omgivningen. Följaktligen är sjukdom inget annat än disharmoni - en fysisk och mental obalans. Traditionell kinesisk medicin är utformad för att återställa balansen hos människor såväl som mellan människor och omgivningen.

VAD KAN BEHANDLAS MED AKUPUNKTUR?

Traditionell kinesisk medicin används både i förebyggande syfte och i behandling av kroniska sjukdomar och vid symtom på ohälsa.


Det är en av världens äldsta och mest omfattande läkekonster som behandlar en mängd problem och sjukdomar. Ursprunglig akupunktur enligt traditionell kinesisk medicin skall inte förväxlas med sensorisk stimulering utförd bland annat av sjukgymnast inom landstinget, företrädesvis på smärtpatienter med en mindre mängd punkter och enbart från en västerländsk diagnos.


En behandling enligt traditionell kinesisk medicin baseras på ett östasiatiskt sätt att observera helheten av patienten. Dessutom används tungans utseende som en del av diagnostiseringen, i kombination med diagnos av ansiktet och pulsarna som också reflekterar de inre organen med sina funktioner.

Känslomässiga & neurologiska störningar

KÄNSLOMÄSSIGA & NEUROLOGISKA STÖRNINGAR


Traditionell kinesisk medicin kan vara väldigt effektiv vid behandling av neurologiska tillstånd såsom migrän, yrsel, emotionell instabilitet, vid återhämtning efter stroke och många andra neurologiska tillstånd.

CIRKULATIONS- & MATSMÄLLTNINGSBESVÄR


Traditionell kinesisk medicin kan vara effektiv vid behandling av cirkulationsstörningar, hypertoni (högt blodtryck), IBS mage (Irritable Bowel Syndrome), sura uppstötningar, illamående och mycket mer. 

Cirkulations- & matsmälltningsbesvär
Kvinnorelaterade besvär

KVINNORELATERADE BESVÄR


Traditionell kinesisk medicin har från urminnes tid tagit bra hand om kvinnohälsan och behandlat allt från gynekologiska och fertilitetsproblem. Allt från att reglera menscykeln och öka fertiliteten till att lindra symtomen när kvinnor övergå i klimakteriet.

MUSKULOSKELETALA STÖRNINGAR


Behandling av inflammation i senor och ömhet i muskler, muskelspänningar, ischiassmärta eller ledrelaterade sjukdomar som reumatoid artrit och karpaltunnelsyndrom, eller ofullständig benbildning. 

Muskuloskelletala störningar
Övriga besvär

ÖVRIGA BESVÄR


Ofta kan tillstånd som inte svarar på västerländska behandlingar behandlas effektivt med akupunktur och kinesisk medicin. Dessa inkluderar nedsatt immunförsvar, astma, allergier, infertilitet, störd ämnesomsättning, sömnstörningar, hudsjukdomar och mycket mer.

Julius Lundberg

HAR DU FRÅGOR?


Tveka inte att kontakta mig för gratis konsultation.

COVID-19
REHABILITERING

Vi erbjuder rehabilitering för patienter som har återhämtat sig från COVID-19.

Många patienter med långdragna symtom efter COVID-19 behöver rehabilitering, då det är många som känner sig mycket trötta länge efter sjukdomen. Ibland i flera veckor, eller månader om man har varit mycket sjuk. Även närstående kan bli påverkade och behöva hjälp att få tillbaka krafter.


Vi erbjuder rehabilitering hemma hos dig eller när det är lämpligt även på vår mottagning.

HUR FUNGERAR AKUPUNKTUR?


Kroppen är inte bara en maskin där man kan trycka på en knapp och så är allting bra igen. För att bli genuint frisk måste man tillåta processen att ta tid, så att förändringen blir varaktig och bestående. Ofta de flesta akuta symtomen för en del människor lindras kraftigt redan efter första besöket, men för en del kan flera behandlingar behövas innan det märks någon skillnad.


Akupunktur är inte en snabbverkande form av terapi även om en behandling kan ge omedelbar förbättring. Vid akuta problem kan det räcka med ett få antal akupunkturbehandlingar, vid kroniska besvär krävs det ofta en serie av behandlingar. Akupunktur går till roten av problemet och stärker kroppen långsiktigt. Är grundorsaken till problemet mångårig, kan det ta tid för kroppen att bygga upp sig igen.

- Julius Lundberg -

BOKA TID

Välkommen att kontakta oss med hjälp av kontaktformuläret. Vi svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


 
 
 
 
 
 
Första besöket (990kr)
Återbesök (750kr)
Smärtlindring (750kr)
 
 
Jag har läst godkännande av integritetsdeklaration, dataskyddsförordningen (GDPR) och godkänner hur mina uppgifter hanteras.
 
 

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.