KOPPNING

Koppning är en typ av terapi som har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin (TKM). Koppningsterapi består av koppar i olika storlekar som är avsedda att skapa ett sug mot huden på specifika delar av kroppen. När suget skapas mellan koppen och hudvävnaden dras föroreningarna inuti det inre lagret av vävnad och muskler utåt. Färskt blod och lymf rusar till området och tar näringsämnen och syre till det drabbade området. Blodet och lymfa transporterar toxiner till huden och inre organ som njurar, lever, tarmar och lungor för att avlägsna toxiner naturligt.

Koppning

Koppning utförs ibland tillsammans i kombination med akupunktur och moxibustion behandling.

VAD KAN BEHANDLAS MED KOPPNING?

Koppning används för att återställa balansen i kroppen, avlägsna slagprodukter och stärka kroppens motståndskraft mot yttre patogener. Det ökar blodflödet och därför är effektiv behandling för att minska smärta. Koppning ökar blodcirkulationen och lindrar muskelspänningar, förbättrar det totala blodflödet samt främjar cellreparation. Det stödjer återuppbyggandet av bindväv, att skapa nya blodkärl i vävnaden.


Med koppning kan behandlas en mängd olika tillstånd. Det kan vara särskilt effektivt för att lindra muskelspänningar, behandla matsmältningsproblem, hudproblem och andra tillstånd som kan behandlas med akupressur, akupunktur eller massage.

FÖRORENINGARAR (DETOX)


Den moderna livsstilen överbelastar vår kropp med föroreningar, men våra kroppsorgan ger aldrig upp och arbetar dygnetrunt med avgiftning. Koppning ger din kropp ett lyft när det gäller att släppa ut toxinerna.

BRISTNINGAR, CELLULITER & ÄRR


Koppning har visat positiva effekter vid aplicering på bristningar eller ärr. Bristningar och celluliter brukar minska och ärr blir mjukare.

MATSMÄLLTNINGSBESVÄR


Koppning engagera det parasympatiska nervsystemet som ökar blodflödet till mag- och tarmkanalen. Mild koppning över buken stimulerar också insidan av dina matsmältningsorgan, tarmarnas rörelser och sammandragningar.

MUSKELSPÄNNINGAR


Koppning är särskilt effektivt för vid behandling av muskelspänningar. Det främjar blodcirkulationen och ökar blodflödet i området.

Blodavtappning koppning

BLODAVTAPPNING


Denna behandlingsmetod är effektiv vid smärta och inflammationer. Generellt behandlingen påskyndar naturlig läkning och återhämtning från sjukdomen genom att minska på stresshormoner. Det har även en positiv effekt vid högt blodtryck.

Julius Lundberg

HAR DU FRÅGOR?


Tveka inte att kontakta mig för gratis konsultation.

COVID-19
REHABILITERING

Vi erbjuder rehabilitering för patienter som har återhämtat sig från COVID-19.

Många patienter med långdragna symtom efter COVID-19 behöver rehabilitering, då det är många som känner sig mycket trötta länge efter sjukdomen. Ibland i flera veckor, eller månader om man har varit mycket sjuk. Även närstående kan bli påverkade och behöva hjälp att få tillbaka krafter.


Vi erbjuder rehabilitering hemma hos dig eller när det är lämpligt även på vår mottagning.

HUR FUNGERAR KOPPNING?


Koppning har sin ursprung i traditionell kinesisk medicin (TKM) som bygger på teorin om att vår kropp förblir frisk så länge Qi (Yang) och Blod (Yin) rör sig fritt och är i balans. Det finns många olika både inre och yttre faktorer som kan orsaka stagnationer av Qi och blod. Om Qi (energi som rör blodet) och blod inte cirkulerar ordentligt, samlas föroreningar in i kroppen. Föroreningar såsom toxiner, nedbrutna eller utslitna cellrester och externa patogener kan orsaka sjukdom. Koppning kan hjälpa till att avlägsna dessa föroreningar och få Qi och Blod cirkulera fritt.

- Julius Lundberg -

BOKA TID

Välkommen att kontakta oss med hjälp av kontaktformuläret. Vi svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


 
 
 
 
 
 
Koppning (750kr)
Koppningsmassage (750kr)
Blodavtappning (500kr)
 
 
Jag har läst godkännande av integritetsdeklaration, dataskyddsförordningen (GDPR) och godkänner hur mina uppgifter hanteras.
 
 

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.