Hem | Våra tjänster | Behandlingar | Öronakupunktur

ÖRONAKUPUNKTUR

De senaste decenier åren har forskningen inte bara riktats mot akupunkturens smärtlindrande förmåga utan också mot akupunkturens effekter på andra områden. De finns många studier som rapporterar att akupunktur kan vara effektiv metod inte bara för att lindra smärta i muskler och skelett men också har effekt på immunförsvaret och vid olika funktionella störningar och vid abstinens. Dessutom har akupunktur en lugnande effekt.

Qigong

Öronakupunktur är en enklare variant av akupunktur som är mycket effektiv och användbar. Den har används i Kina sedan tusentals år tillbaka och används fortfarande dagligen med goda resultat både inom svensk och internationell sjukvård.

VAD KAN BEHANDLAS MED ÖRONAKUPUNKTUR?

Öronakupunktur stärker och balanserar kroppen samt aktiverar och påskyndar kroppens egen läkningsförmåga. Därför det är vanligt att behov av mediciner minskar, till exempel allergimediciner eller hormoner. Men vi alltid föreslår att du disskuterar alltid eventuella ändringar i medicineringen med din läkare.

Stress, oro & ångest

STESS, ORO & ÅNGEST


Kronisk stress kan leda till kroppssmärta, trötthet, nervositet och tics, sömnlöshet, rastlöshet, minskad libido, matsmältningsbesvär, andningsbesvär, tandgnissling och andra hälso- och relationsproblem.

BEROENDE & MISSBRUK


Vid drogavvänjning uppstår abstinensbesvär som nervositet, skakningar, ångest, irritabilitet, känslomässig sårbarhet, starka känslomässiga förändringar, depression, svårighet att tänka klart och störda drömmar.

Beroende & missbruk
Allergier

ALLERGIER


Orsak till allergiska symtom är ett överdrivet immunreaktion mot en utlösande substans. Allergiska symtom kan vara andningssvårigheter, hosta, nässelfeber, rinit, huvudvärk, kramper, kräkningar, klåda, utslag eller irritation i hals och mun.

HUVUDVÄRK


Kronisk huvudvärk som migrän kan orsaka intensiv smärta som oftast pågår i timmar eller till och med dagar. Huvudvärken är förenad med illamående, kräkningar, känslighet för ljud, ljus och lukter och i vissa fall även halvsidig domning i armar och ben.

Huvudvärk
Julius Lundberg

HAR DU FRÅGOR?


Tveka inte att kontakta mig för gratis konsultation.

COVID-19
REHABILITERING

Vi erbjuder rehabilitering för patienter som har återhämtat sig från COVID-19.

Många patienter med långdragna symtom efter COVID-19 behöver rehabilitering, då det är många som känner sig mycket trötta länge efter sjukdomen. Ibland i flera veckor, eller månader om man har varit mycket sjuk. Även närstående kan bli påverkade och behöva hjälp att få tillbaka krafter.


Vi erbjuder rehabilitering hemma hos dig eller när det är lämpligt även på vår mottagning.

HUR FUNGERAR ÖRONAKUPUNKTUR?


Det finns inget enkelt svar på frågan. Människa är en komplicerad biologisk varelse där många olika mekanismer är inblandade. Det är klarlagt att akupunktur påverkar oss på många olika nivåer och att en fullständig bild av alla processer som sätts igång av akupunktur finns inte.


Det finns en koppling mellan punkten i örat och hjärnan och mellan hjärnan och den kroppsdelen som punkten motsvarar. Om det i någon del av kroppen finns en smärta, belastning, funktionsstörning eller sjukdom, skapas en reflex till motsvarande område i örat. Det området blir ofta mycket öm. Det elektriska hudmotståndet ändras så att punkten också kan hittas med en elektrisk punktsökare vid örondiagnostik.

- Julius Lundberg -

BOKA TID

Välkommen att kontakta oss med hjälp av kontaktformuläret. Vi svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


 
 
 
 
 
 
Öronakupunktur (750kr)
Öronmagneter (500kr)
 
 
Jag har läst godkännande av integritetsdeklaration, dataskyddsförordningen (GDPR) och godkänner hur mina uppgifter hanteras.
 
 

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.