Hem | Våra tjänster | Kurser & retreats | Qigongkurser på distans

QIGONGKURSER

Qigong är ett urgammalt kinesiskt utövande, en läkekonst som förbättrar prestanda för idrottare, dansare, kamsportare och till och med chefer där arbetet kräver intensivt fokus och koncentration. Det kan hjälpa till att förkorta återhämtningstid, läka muskler och fascia, öka flexibiliteten, förbättra koncentrationen, kreativiteten och mycket mer.

WHITE TIGER QIGONG KOMBINERAR TRADITIONELL TAOISTISK LÄKEKONST MED MODERN IDROTTSVETENSKAP AV FASCIA OCH NEUROVETENSKAP.

White Tiger Qigong

En heltäckande rörlighetsträning som når så djupt in i kroppen där ingen annan Qigong kan nå. Det stärker skelett, avgiftar och stärker våra organ, återställer dysfunktionella rörelsemönster, ökar rörlighet i muskler och leder, förbättrar koordination, balans och styrka, verkar avgiftande, förhindrar skador och ökar den övergripande kvalitet i det dagliga livet.

QIGONGKURSER PÅ DISTANS

5 Element Qigong distanskurs

5 ELEMENT QIGONG DISTANSKURS


Distanskurs i 5 Element Qigong som ger en djup organmassage, med ett enkelt att följa, steg för steg-program med över 50 lektioner. Efter avslutad kurs har du fått överlägsen kunskap inom 5 Element Qigong, idrottstvetenskap av fascia och klassisk kinesisk medicin.

8 TRIGRAM ORGAN QIGONG DISTANSKURS


Distanskurs i 8 Trigram Qigong som genom rytmiska rörelser ger en mer skonsam och snäll organmassage, med ett enkelt att följa, steg för steg-program med över 50 lektioner. 

8 Trigram Organ Qigong distanskurs
5 Animal Qigong distanskurs

5 ANIMAL QIGONG DISTANSKURS


5 Animals Qigong skapades av den berömda kinesiska läkaren Huo Tuo för över 2000 år sedan. Det finns många 5 Animal Qigong-former där ute, men inte alla är desamma. Det är första gången denna version någonsin släpps för allmänheten.

QIGONG MOT COVID 19 & INFLUENSA DISTANSKURS


Mästare Tevia Feng levererar en kraftfull kurs i hur du kan använda Qigong för att stärka immunsystem för snabbare återhämtning från influensa eller Covid 19 eller i förebyggande syfte.

Qigong mot Covid 19 & influensa distanskurs
Julius Lundberg

HAR DU FRÅGOR?


Tveka inte att kontakta mig för gratis konsultation.

UTÖVNINGSFORM SOM ARBETAR PÅ BÅDE KROPPEN & SINNET

Medicinsk Qigong kan utövas av friska såväl som de som lider av allvarliga sjukdomar inklusive cancer, sexuell dysfunktion, fysisk skada och till och med vanliga förkylningar.

I Kina har Qigong använts i tusentals år fram till idag, för att behandla olika störningar såsom: cancer (de flesta typer), idrottsskador, matsmälltningsstörningar, ortopediska problem, benbrott, stukningar, förkylningar och influensa, artrit, lättare depression, hyperaktivitetsstörning, fibromyalgi, hög blodtryck, obalanser i nervsystemet och känslomässiga störningar.

Även om Qigong i stor utsträckning används för att behandla olika sjukdomar i vissa fall används det inte som primär terapi för följande störningar: parasiter, bakterieinfektioner, akut förgiftning, radikalt fysiskt trauma, blödning, chock, allvarliga organsjukdomar, allvarliga psykiska sjukdomar och psykiatriska störningar såsom svår schizofreni, neuros, mani och svår depression.

HUR FUNGERAR QIGONG?


Inom taoismen, kinesisk medicin och Qigong finns det så kallade tre skatter Jing, Qi och Shen. (Jing) är essens som avgör hur länge man kommer att leva, det är vår livskraft associerad med vår genetik. Jing kan tömmas av själva livet eller utmattas av överansträngning, stress och överdrivna känslor. (Qi) översätts som vitalitet, även om det är mer komplext än så. Qi är en subtil substans som kan också vara en funktionell aktivitet som till exempel organs specifika funktion och form. Utan Qi vi skulle inte kunna röra oss och vi skulle dö. (Shen) är vår spirituell energi och när vi tränar Qigong tränar vi också Shen och vår sinne. Man säger att en person med en stark Shen är intelligent, bestämd, centrerad, lugn och harmonisk. Qigong bevarar, skyddar, fyller på och när dessa tre skatter.


Jing, Qi och Shen är synkade och arbetar tillsammans för att producera de ämnen som behövs för att bibehålla ungdomlighet. Jing styrs alltid av Qi, därför det är avgörande att skydda Qi. Shen är Jing och Qi härskare, eftersom det är grunden av den fysiska kroppen och grunden för vårt livslängd.

- Julius Lundberg -

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.