QIGONGKURSER

Qigong är ett urgammalt kinesiskt utövande, en läkekonst som förbättrar prestanda för idrottare, dansare, kamsportare och till och med chefer där arbetet kräver intensivt fokus och koncentration.

Qigong kan hjälpa till att förkorta återhämtningstid, läka muskler och fascia, öka flexibiliteten, förbättra koncentrationen, kreativiteten och mycket mer.

Qigong

PRIVATA LEKTIONER I HEMMET

Boka privata lektioner i hemmet. Qigong kan skräddarsys och anpassas efter individuella mål, behov och hälsa samt din förmåga.

 • Qigong mot värk i axlar och nacke.
 • Qigong mot värk i ländrygg eller bröstrygg.
 • Qigong mot mensvärk (Endometrios).
 • Qigong för att stärka immunförsvar.
 • Qigong för organ detox.
 • Qigong för att balansera känslorna.
 • Qigong för bättre ämnesomsättning.
 • Qigong för bättre koncentration.
 • Qigong för att stärka senor och öka flexibilitet.
 • Qigong för bättre balans.
 • Qigong för idrottare och kampsportare.

PROVA PÅ QIGONG

Lördag den 7 maj 2022 kl. 10.00 - 13.00

Adress: Torsgatan 11, 385 30 Torsås


Prova på 5 Element Qigong, en helteckande rörlighetsträning som består av 5 kraftfulla former som kombinerar djupa rytmiska rörelser av fem kraftfulla djurstilar, djupa andningstekniker och en stark fokuserad ande.


Pris: 350kr

MEDICINSK QIGONG

5 Element Qigong

5 ELEMENT QIGONG


5 Element Qigong från White Tiger Qigong består av fem djurstilar där varje djur är relaterat till ett av de 5 Elementen (Wu Xing) inom kinesisk medicin och kan användas för att läka och få balans i de inre organen och kroppens meridianer.

BA TIAN QIGONG


Medicinsk Qigong Ba Tian är en urgammal kinesisk läkekonst som kan hjälpa den stressade människa att komma ner i varv.

Ba Tian Qigong

SPECIALUTFORMADE QIGONGKURSER

Qigong mot ryggvärk

QIGONG MOT RYGGVÄRK


Qigong mot ryggsmärtor kan vara extremt effektivt och minska behovet av medicinering. Det hjälper att sträcka hela ryggraden och stärker musklerna i armar, rygg och ben.

QIGONG MOT VÄRK I NACKE, AXLAR & BRÖSTRYGG


Qigong hjälper att frigöra spänningar och främja cirkulationen i områden. Förutom att det lindrar smärta ökar det också fleksibiliteten och styrka i nacke, axlar, bröstrygg och handleden.

Qigong mot värk i nacke, axlar & bröstrygg
Qigong för kampsportare

QIGONG FÖR KAMPSPORTARE


Qigong utövande är en viktig komponent inom den traditionella krigskonsten. Detta för att öka musklernas kraft och effektivitet, senornas flexibilitet, stärka psyket och öka utålighet och koncentrationsförmåga och mycket mer.

Julius Lundberg

HAR DU FRÅGOR?


Tveka inte att kontakta mig för gratis konsultation.

UTÖVNINGSFORM SOM ARBETAR PÅ BÅDE KROPPEN & SINNET

Medicinsk Qigong kan utövas av friska såväl som av de som lider av allvarliga sjukdomar inklusive cancer, sexuell dysfunktion, fysisk skada och till och med vanliga förkylningar.

I Kina har Qigong använts i tusentals år fram till idag, för att behandla olika störningar såsom: cancer (de flesta typer), idrottsskador, matsmälltningsstörningar, ortopediska problem, benbrott, stukningar, förkylningar och influensa, artrit, lättare depression, hyperaktivitetsstörning, fibromyalgi, hög blodtryck, obalanser i nervsystemet och känslomässiga störningar.

Även om Qigong i stor utsträckning används för att behandla olika sjukdomar i vissa fall används det inte som primär terapi för följande störningar: parasiter, bakterieinfektioner, akut förgiftning, radikalt fysiskt trauma, blödning, chock, allvarliga organsjukdomar, allvarliga psykiska sjukdomar och psykiatriska störningar såsom svår schizofreni, neuros, mani och svår depression.

HUR FUNGERAR QIGONG?


Inom taoismen, kinesisk medicin och Qigong finns det så kallade tre skatter Jing, Qi och Shen. (Jing) är essens som avgör hur länge man kommer att leva, det är vår livskraft associerad med vår genetik. Jing kan tömmas av själva livet eller utmattas av överansträngning, stress och överdrivna känslor. (Qi) översätts som vitalitet, även om det är mer komplext än så. Qi är en subtil substans som kan också vara en funktionell aktivitet som till exempel organs specifika funktion och form. Utan Qi vi skulle inte kunna röra oss och vi skulle dö. (Shen) är vår spirituell energi och när vi tränar Qigong tränar vi också Shen och vår sinne. Man säger att en person med en stark Shen är intelligent, bestämd, centrerad, lugn och harmonisk. Qigong bevarar, skyddar, fyller på och när dessa tre skatter.


Jing, Qi och Shen är synkade och arbetar tillsammans för att producera de ämnen som behövs för att bibehålla ungdomlighet. Jing styrs alltid av Qi, därför det är avgörande att skydda Qi. Shen är Jing och Qi härskare, eftersom det är grunden av den fysiska kroppen och grunden för vårt livslängd.

- Julius Lundberg -

VÅRA TJÄNSTER

Komplementär & alternativmedicin

BEHANDLINGAR

Komplementär & alternativmedicin.

Företagsfriskvård

FÖRETAGSFRISKVÅRD

Friskvård på jobbet.

Kurser, föreläsningar & retreats

KURSER & RETREATS

Vägar att återfå & bibehålla hälsan.

HITTA HIT


Vi finns på Allfargatan 16 i Torsås under biblioteket (gamla kulturskolan).

Torsås ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Torsås och kliva av på busshållplatsen Allfargatan vid Coop Konsum som ligger cirka 50 meter från oss. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.