Meridia Holistisk Terapi AB

Hem | Massage som behandling & avkoppling

MASSAGE SOM BEHANDLING & AVKOPPLING

Massageterapi innebär att man använder olika tekniker för att stimulera och manipulera muskler och andra mjuka vävnader i kroppen med målet att lugna nervsystemet, minimera stress och spänningar, påskynda läkning och återhämtning samt öka välbefinnandet.


Massage som behandling & avkoppling

Massage har många fördelar och kan hjälpa även dem som lider av alvarliga tillstånd som cancer, hjärtsjukdomar, fibromyalgi, med mera. Det är dock viktigt att man berättar om hälsotillstånd innan behandlingen. En av de omedelbara effekterna är en känsla av djup avkoppling och lugn i kroppen. Detta eftersom massage frisätter endorfiner som får oss att mår bra. Massage minskar mängder av stresshormoner som adrenalin, kortisol och noradrenalin som försämrar vår hälsa och immunförsvar.


KLASSISK MASSAGE

Klassisk svensk massage är en klassiker för avkoppling och vanligtvis är en helkroppsmassage med mild beröring. Det är ett bra val för människor som aldrig testat massage förut.


DJUPGÅENDE MASSAGE

När muskler känns spända av olika anledningar kan en mer djupgående massage som frigör tätheten mellan muskler och senor vara till fördel. Det är bra för personer med allmän muskeltäthet och kronisk muskelsmärta.


TRIGGERPUNKTMASSAGE

Triggerpunktmassage kan hjälpa till med muskelknutor och spänningar. Vid triggerpunktmassage lägger man direkt tryck på triggerpunkter (ömma punkter/muskelknutor) med syftet att öka blodflödet i området. Denna typ av massage kan vara till hjälp för personer med kronisk smärta.


BINDVÄVSMASSAGE

Fascia är en bindväv som stödjer musklerna och gör att vi kan röra oss fritt. Vid en djup bindvävsmassage knådas och sträcks fascian för att slappna av muskler och öka rörligheten. Det är en form av djupsträckning som ofta kombineras med andra massagetekniker.

HÄLSOFÖRDELAR MED MASSAGE

 • MINSKAR STRESS & ÅNGEST: Din kropp har två nervsystem - det sympatiska nervsystemet som driver din ”kamp och flykt” impulser som försvar i stressiga situationer och det parasympatiska nervsystemet som handlar om återhämtning, avkoppling och vila. Massage återskapar balans mellan dessa system och på så sätt minska ångesten och skapar lugn i kroppen..
 • FÖRBÄTTRAR SÖMNEN: Massage kan minska kortisol (ett stresshormon) samt öka nivåerna av serotonin och dopamin (neurotransmittorer som är kända för att stabilisera humöret). Studier har visat att massageterapi är fördelaktigt för dem som lider av sömnlöshet relaterad till klimakteriet och hjärtsvikt.

 • FÖRBÄTTRAR IMMUNFÖRSVAR: Enligt studier kan regelbunden massage öka nivåer av vita blodkroppar som vi behöver för att bekämpa virus.

  • LINDRAR FÖRSTOPPNING: Bukmassage kan hjälpa till med tarmrörelser.

  • LINDRAR SYMTOM PÅ FIBROMYALGI: Kontinuerlig massage under fem veckorsperiod kan förbättra symtomen på fibromyalgi - en kronisk sjukdom som orsakar muskel- och ledvärk och trötthet.
  • LINDRAR SMÄRTA VID CANCER: Många cancerpatienter får massage för att minska smärta, öka avslappningen och förbättra livskvalitén.

  ATT VÄLJA MASSAGE

  Många av oss kan få nytta av massage - det är ett bra sätt att förbättra välbefinnandet, hjälpa till med smärta och mycket mer. Men man kan vara osäker vilken typ av massage ska man välja då man inte vet vad som passar just dig. Du behöver inte ställa in dig på en typ av massag innan du bokar en tid. Jag blandar och matchar olika massagetekniker för att nå den bästa upplevelse och maximalt resultat. Dessutom kan jag kombinera massage med terapeutiska oljor, koppning eller Gua Sha. En mycket effektiv behandlingsmetod som har sitt ursprung i traditionell kinesisk medicin.

  Kan massage hjälpa dig?


  VÄLBEPRÖVAD BEHANDLING


  Massage är en mycket effektiv behandlingsmetod som verkar avslappnande och lugnande för både kropp och själ. Den är läkande och förebyggande, och kan användas som behandlingsform i många olika sammanhang.

  MAXIMALT RESULTAT


  För den bästa upplevelsen och maximalt behandlingsresultat kan du välja att ligga på en madrass som innehåller både jadesten och tumalinsten som är av hög kvalitet. Den naturliga jade- och turmalinstenen omvandlar värmeenergi till lång infraröd. Ju högre temperatur, desto mer djupgående infraröd. Värme kan ställas in allt från 35° till 70° grader.

  INVESTERA I MEDARBETARNAS HÄLSA

  Att prioritera anställdas hälsa är att prioritera företagets utveckling. Jag erbjuder friskvård på jobbet i Torsås kommun och närliggande kommuner.

  HITTA HIT


  Jag finns på Motellvägen 1 i Söderåkra, i samma byggnad som Green Door Hotell. Entré bakom Vimas Träningscenter.

  Söderåkra ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Söderåkra och kliva av på busshållplatsen Sophiagården vid Hälsocentral som ligger cirka 50 meter från mottagningen. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.