Meridia Holistisk Terapi AB

Hem | Friskvård på jobbet

FRISKVÅRD PÅ JOBBET

Att prioritera anställdas hälsa är att prioritera företagets utveckling. Hjälp din personal att förbättra sina levnadsvanor och påverka sin hälsa positivt.  En investering i personalens hälsa lägger grunden för en framgångsrik och välmående arbetsplats. Företagsfriskvård är något som alla företag borde erbjuda sina anställda.


0707-280701

ARBETSPLATS VIKTIG ARENA FÖR FRISKVÅRDSARBETE

Friskvård på jobbet i Torsås kommun och närliggande kommuner. Friskvårdsarbete inleds med en nulägesanalys av aktuell upplevd hälsa på arbetsplatsen. Sammanställning av resultatet på gruppnivå visar vilka behov av insatser som kan behövas. Jag tar hänsyn till såväl det fysiska välmåendet som det psykiska och anpassar friskvårdsarbete med mål att påverka hälsan i positiv riktning. Det är dock viktigt att medarbetarna medverkar aktivt och själva tar ansvar för att förändra sina levnadsvanor och sin livsstil för att främja hälsan.


Ett av de största problem idag är stillasittandet och bristen av fysisk aktivitet. Jag kan hjälpa till med alltifrån kortare föreläsningar om hälsa utifrån traditionell kinesisk medicinsk filosofi, behandlingar som klassisk massage, akupunktur, meditation eller medicinsk qigong.


INVESTERA I MEDARBETARNAS HÄLSA

För att skapa en stark företagskultur krävs välmående och friska medarbetare. Flertalet undersökningar och studier visar tydligt att friska och engagerade medarbetare är mer produktiva och minskar kostnader i ett företag. Det betyder att investeringar i medarbetarnas välbefinnande och hälsa indirekt innebär att investera i företagets produktivitet, vilket kan skapa stor avkastning över tid.

EFFEKTER AV FRISKVÅRD PÅ JOBBET

  • Minskad sjukfrånvaro.
  • Ökad fysisk arbetskapacitet.
  • Förbättrad minneskapacitet och koncentrationsförmåga.
  • Förbättrad stresstålighet och återhämtning.
  • Förbättrad effektivitet och arbetsglädje.

ENFORMIGA ARBETSSTÄLLNINGAR

Många arbeten idag är förenade med enformiga arbetsställningar som inte är bra i längden. Det bästa för att hålla oss sunda, friska och skadefria och därmed undvika att bli sjuka eller få ont är att hålla vår fascia frisk och se till att flödet och näringsutbytet till cellerna fungerar. För detta krävs regelbunden och lagom rörelse som till exempel daglig qigong som håller flödet igång så att all transport och kommunikation i kroppen fungerar.

TRÄNING UNDER ARBETSTID

Om ni har möjlighet kan ett träningsrum vara en bra investering. Att träna på arbetstid är den mest ekonomiska investeringen en arbetsgivare kan göra. Qigong syftar att skapa balans i kropp och själ. Qigong har rörelser som är långsamma, mjuka, harmoniska, breda och cirkulära, vilket gör att energin kan flöda fritt genom fascian, tona och stärka den så att den kan stödja alla kroppens funktioner.

AVSLAPPNANDE BEHANDLING

För personal som är svårmotiverade att träna kan massage och akupunktur vara ett bra alternativ. Med massage på jobbet gör du det enkelt för personal att få tillgång till en avslappnande behandling som vårdar kropp och själ. Massage ökar cirkulationen som gör att muskler och omkringliggande vävnader fungerar bättre. Akupunktur främjar hälsa och välmånde och kan användas för att förebygga ohälsa samt vid akuta och specifika besvär.

KONTAKTFORMULÄR

Välkommen att kontakta mig med hjälp av kontaktformuläret. Jag svarar oftast inom 48 timmar via e-post eller telefon.


 
 
 
 
 
 
Jag har läst godkännande av integritetsdeklaration, dataskyddsförordningen (GDPR) och godkänner hur mina uppgifter hanteras.
 
 

HITTA HIT


Jag finns på Motellvägen 1 i Söderåkra, i samma byggnad som Green Door Hotell. Entré bakom Vimas Träningscenter.

Söderåkra ligger nästan mitt emellan Kalmar och Karlskrona. Från Kalmar kan du enkelt åka kommunalt med buss 121 från C-stationen hela vägen till Söderåkra och kliva av på busshållplatsen Sophiagården vid Hälsocentral som ligger cirka 50 meter från mottagningen. Åker du från Karlskrona med buss 500 behöver du byta i Bergkvara till buss 121 mot Kalmar.